Trendsetter in aluminium gevelbekleding 

Mato van Alu-Coating is een aluminium gevelbekleding, opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale profielen. Het oogt robuust, kwalitatief en geeft elk gebouw iets extra. Mato wordt gebruikt als gevelbekleding bij geventileerde gevels. Hierdoor worden de maximale en estetische prestaties gecombineerd met de juiste vochtbalans in een gebouw. Mato gevelbekleding wordt geplaatst op een regelwerk, dat voor ventilatie zorgt, en bevestigd wordt tegen de isolatie. Door het doordachte ontwerp van mato profielen krijgt de architect alle vrijheid bij het tekenen. Mato is veel meer dan gevelbekleding.

De profielen zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, en bevestigen we onzichtbaar. Dit zorgt voor een strak lijnenspel. De achterkant en profielen poedercoaten we in alle mogelijke RAL-kleuren. Poederlak is bijzonder duurzaam, onderhoudsvriendelijk, behoudt uitstekend zijn kleur en beschermt tegen corrosie. 

Het flexibele systeem is toepasbaar op alle gevels. De vier specifieke profielen, aangevuld met plooiwerk op maat, maken het mogelijk om alle mogelijke combinaties te realiseren. Beschadigde latten kunnen snel en eenvoudig vervangen worden zonder heel de gevel te verwijderen.

Bekijk hoe mato wordt opgebouwd:

 

Waarom kiezen voor aluminium gevelbekleding?

Robuust

Aluminium is robuust en dat zorgt voor stevige gevelconstructies. De sterkte van het materiaal beschermt je woning of gebouw tegen alle weersomstandigheden. Is er toch een profiel beschadigd? Die kan in een mum van tijd vervangen worden.

 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Aluminium profielen zijn bestand tegen UV-stralen en vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom. Aluminium is oneindig recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Wist je trouwens dat er voor de recyclage van aluminium slechts 5% van de energie nodig is die wordt gebruikt om van bauxiet aluminium te maken? Onze profielen bestaan voor 80% tot zelfs 95% uit gerecycleerd aluminium.

 

ALuminium profielen met houtlook

Ontdek onze duurzame en milieuvriendelijke aluminium profielen ook met een mooie houtprint.

Mato 1 - F4703003 - Scheffield Oak Concrete .jpg

Sheffield Oak Concrete

Mato 1 - F4703002 - Sheffield Oak Alpine .jpg

Sheffield Oak Alpine

Mato 1 - F4703001 - Turner Oak Malt .jpg

Turner Oak Malt

LICHTGEWICHT

Hoewel stevige materialen vaak ook heel wat gewicht met zich meebrengen, is aluminium een licht materiaal. Een groot voordeel, want op die manier kan de gevelbekleding eenvoudig geplaatst worden en beperkt die de belasting van de gevel tot een minimum.

 

ONDERHOUD

Aluminium heeft weinig onderhoud nodig. Daardoor bespaar je uiteraard ook aardig wat geld uit. Het volstaat om de gevel een aantal keer per jaar te reinigen, zo blijf je de kwaliteit garanderen en zal je er nog jarenlang van genieten. 
Tip: schoonmaken kan eenvoudig met zuiver water en een pH-neutraal reinigingsmiddel.

Creëer een uniek project en speel met de variabele afstanden tussen de profielen.

Creëer een uniek project en speel met de variabele afstanden tussen de profielen.


Dankzij het eenvoudig kliksysteem zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Nog vragen? Contacteer ons of vind antwoorden in onze brochure.