Waarom kiezen voor aluminium gevelbekleding?

Aluminium is een van de meest duurzame en populaire bouwmaterialen op de markt. Onder andere dankzij de recente ontwikkelingen op het vlak van duurzame ontginning wordt aluminium ook steeds milieuvriendelijker. Daarnaast worden metalen gevels in het algemeen ook steeds populairder, zowel bij bedrijfsgebouwen als bij particulieren. Redenen genoeg om aluminium gevelbekleding een kans te geven, dus.

De voor- en nadelen van aluminium gevelbekleding

Voordelen

  • Aluminium is een erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Het roest niet, wordt amper vuil en het is weerbestendig;

  • Een metalen gevelbekleding kan tegen een stootje. Aluminium is een licht metaal, maar het is nog steeds erg sterk en weerbaar;

  • Aluminium kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies, in tegenstelling tot sommige andere materialen;

  • Dankzij het eenvoudige kliksysteem van Mato zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Nadelen

Aluminium was vroeger niet milieuvriendelijk — het productieproces had veel energie nodig en eiste zijn tol op het milieu. Gelukkig kan aluminium sinds kort eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. Het argument ‘aluminium is slecht voor het milieu’ houdt dus geen steek meer.

Hoe plaats je aluminium gevelbekleding?

Met de aluminium panelen van Mato wordt gevelbekleding installeren makkelijker dan ooit. Door het eenvoudige kliksysteem is iedereen in staat een gevel te transformeren, zonder hulp van professionele installateurs of aannemers. Je kan zelf kiezen of je een gevel wil met horizontale of verticale profielen.

Je bevestigt de look die jij wil makkelijk én onzichtbaar op alle gevels door de gekozen afwerkprofielen vast te klikken op een reeks basisprofielen die tegen je gevel worden geplaatst.

Zo heb jij de volledige controle over het uitzicht van je nieuwe gevel.

Aluminium gevel reinigen

Een aluminium gevel is erg onderhoudsvriendelijk. De gevelbekleding van Mato bestaat uit gemoffeld aluminium, dat elektrostatisch is en daardoor geen stof of vuil aantrekt. 

Aluminium panelen hoeven slechts twee keer per jaar gereinigd te worden. Dat kan gewoon met lauw, zuiver water. Wil je ook een reinigingsmiddel gebruiken? Kies er dan eentje met een pH-waarde tussen 6 en 8 en vermijd allesreinigers, ontvetters of schurende producten. Reinig achteraf het oppervlak met een zachte spons, borstel of microvezeldoek.

Woon je in een sterk verontreinigde omgeving, zoals een stad of industrieel gebied? Dan kan je je gevel het best iets vaker reinigen — zo’n viertal keer per jaar.

Is aluminium gevelbekleding duurzaam?

Zoals eerder vermeld was aluminium vroeger geen milieuvriendelijk materiaal door het energie-intensieve productieproces. Maar dat proces is onder handen genomen, en aluminium recyclen kost nu slechts 5% van de energie die nodig is om nieuw aluminium te produceren.

Met andere woorden: ja, aluminium is absoluut een duurzaam bouwmateriaal.

Conclusie: waarom kiezen voor aluminium gevelbekleding?

Aluminium is een kwalitatief bouwmateriaal met heel wat voordelen. Het is milieuvriendelijk, vergt weinig onderhoud en geeft je woning een moderne uitstraling. Bovendien is aluminium een sterk en weerbaar metaal.

Ben je overtuigd? Vraag dan nu je stalenbox aan en ontdek wat Mato gevelbekleding voor jou kan betekenen.*

stalenbox-2.jpeg

*: De Mato stalenbox is enkel beschikbaar voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en andere professionals in de bouwsector, en dus niet voor particulieren.