Ideeën en tips voor een moderne gevel

Een nieuwe gevel kan de volledige uitstraling van je woning bepalen. Hou je van een moderne look en is dat precies wat je met jouw huis, winkel of bedrijfsgebouw wilt neerzetten? Dan is een moderne gevel één van de dingen die extra aandacht verdient. Maar wat versta je onder een moderne gevel? En hoe zorg je voor een moderne look? Ontdek hieronder onze ideeën en tips.

Modern materiaal gevelbekleding

Een moderne, strakke look voor je gevel creëren? In hoeverre dat project slaagt hangt vooral af van de materiaalkeuze van je gevelbekleding. In vele gevallen bepaalt het soort gevelbekleding de volledige uitstraling van je woning. Zo zal bijvoorbeeld houten gevelbekleding of een gevel opgezet in leistenen een meer authentieke of rustieke look neerzetten. 

Kies je voor crepi of sierpleister waarmee je gevel volledig strak getrokken kan worden (meestal in het wit), dan zet je al een grote stap in de richting van een moderne look.

Toch zijn er nog tal van andere manieren om een strakke gevel te bekomen. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van je gevel met aluminium profielen. De mogelijkheden van aluminium gevelbekleding zijn eindeloos, met gegarandeerd een modern resultaat; van minimalistische profielen om de volledige gevel mee aan te kleden tot een speciaal lijnenspel dankzij diepere profielen. 

Tip: combineer crepi gevelbekleding dat volledig strak getrokken is met een stuk aluminium gevelbekleding voor een modern en stijlvol resultaat. Deze methode straalt het meeste moderniteit uit als je werkt met grote contrasten in kleur en in diepte. 

Moderne kleur gevelbekleding

Als je met je gevel een moderne look wilt neerzetten, dan is de kleur van je gevelbekleding bepalend. We hadden het al over witte crepi als gevelbekleding, wat je vandaag de dag veel tegenkomt bij moderne woningen, bedrijfspanden of winkels.

Uiteraard kan je ook helemaal de andere kant op. Een donkere gevel in zwart, donkergrijs of antraciet zorgt, ongeacht de materiaalkeuze, voor een eigentijdse uitstraling. Of wat dacht je lichte gevelbekleding gecombineerd met lichte raamkozijnen of deuren voor een opvallend resultaat?

Moderne gevelbekleding met een natuurlijke houtlook

Hou je meer van een natuurlijkere look, dan kan je kiezen voor een combinatie van hout of houtkleurige profielen en een witte strakke gevel. Het hout breekt het strakke van de witte gevel en zorgt voor een modern resultaat met een natuurlijke toets. 

Hout is echter een uitdagend bouwmateriaal gezien het intensieve onderhoud, gelukkig zijn er heel wat alternatieven mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld aluminium profielen met houtlook verkrijgbaar, waarmee je het beste van twee werelden combineert; de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van aluminium met het warme en authentieke van hout. 

Plaatsing van moderne gevelbekleding 

Bij sommige materialen hoef je amper na te denken over de manier waarop gevelbekleding geplaatst wordt. Toch kan de plaatsing een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.

Aluminium profielen bijvoorbeeld zijn zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Met horizontale aluminium profielen  kan je een strakke en minimalistische gevelbekleding neerzetten, daar waar je met verticale profielen van je gevel een echte eye-catcher kan maken.

Je kan kiezen voor de plaatsing van diepe profielen voor een groot onderscheid tussen licht en schaduw. Anderzijds is het creëren van een subtiel lijnenspel door mogelijk aluminium profielen verticaal te plaatsen.

Een moderne gevel afwerken

Heb je een keuze gemaakt voor de bekleding van je gevel? Goed! Dan is de eerste stap gezet.  Toch is het een goed idee om al verder na te denken over de afwerking van je moderne gevel. Ga je de look doortrekken naar de ruimte rondom je woning of bedrijfspand, of kies je eerder voor een subtiel contrast? 

Als je volledig voor een moderne gevel wil gaan, dan kan je je voortuin of de parking voor je winkel afwerken met siergrassen, witte steentjes op de oprit of eerder parkeerplekken in gegoten beton.

Wat betreft de gevel zelf, kan je kiezen voor het volledig inwerken van ramen en deuren zodat je geniet van een naadloze overgang. En zelfs een parlofoon aan de voordeur kan je volledig mee in het ontwerp opnemen. 

Wil je meer weten over hoe je met aluminium profielen tot een naadloos ontwerp kan komen? Download dan onze brochure of neem vrijblijvend contact op.