Samenwerken met Alu-Coating als plaatser/verdeler van Mato; wat houdt dat juist in?

Of je nu (interieur-)architect  bent of je bent actief in de bouwsector als aannemer of ontwikkelaar, jouw doel is je klanten hun woondroom realiseren. Je bent daarom steeds op zoek naar de beste oplossingen en het beste materiaal om te kunnen beantwoorden aan de specifieke wensen van jouw klanten. Met onze kwalitatieve en gebruiksvriendelijke gevelbekleding staan we jou graag bij, zodat je het beste resultaat voor je klanten kan neerzetten. Ontdek hoe een samenwerking met Alu-Coating eruitziet als Mato plaatser of verdeler.

Wat is Mato gevelbekleding?

Alu-Coating ontwikkelde Mato aluminium gevelbekleding met tal van mogelijkheden. Het is een duurzame keuze waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn dankzij het op maat gemaakte plooiwerk. Mato wordt opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem waarmee je precies de wens van je klanten kan realiseren.

Kortom, Mato staat voor kwaliteit, comfort, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. Meer weten? Download gratis onze brochure!

Zo ziet een samenwerking met Alu-Coating eruit

Een vaste partner waar je op kan rekenen en die je bijstaat om het best mogelijke resultaat voor jouw klanten neer te zetten? Dat is Alu-Coating! Door met architecten of bouwbedrijven rond de tafel te zitten, proberen we steeds te achterhalen of Mato de ideale oplossing kan bieden. Overtuigd van een samenwerking met Alu-Coating om een succesvol project neer te zetten? Dan gaan we aan de slag.

Samenwerken met Alu-Coating als architect

Van zodra jij het ontwerp voor je klant hebt uitgetekend is het aan ons; we werken een plan op maat uit aan de hand van Autocad-tekeningen die jij gewoon kan integreren in de architecturale plannen. Zo kan je je klant al een visueel beeld bieden van hoe hun gevel eruit kan komen te zien. 

Daarnaast zorgen we voor een duidelijk overzicht van de profielen die nodig zijn om precies die gevel te realiseren. We denken trouwens aan de kleinste details om de best mogelijke afwerking te voorzien. Advies over plaatwerk, dakgoten en het integreren van deuren en poorten? Dat is waar we jou bij kunnen helpen. 

Tip; Ga als architect een stapje verder voor je klanten met een eigen aluminium profiel op maat. Je kiest zelf het design en de RAL-kleur van jouw specifieke gevelbekleding zodat je een uniek ontwerp kan afleveren. Zo onderscheid je jezelf van andere architecten.

Samenwerken met Alu-Coating als bouwbedrijf

Als plaatser volg je vaak de plannen van de architect, maar uiteraard kan je zelf ook nog aanbevelingen doen wat betreft materiaalkeuze en afwerking. Je hebt er alle baat bij om te kiezen voor een vaste partner die kwalitatief, duurzaam en eenvoudig te plaatsen materiaal aanbiedt. Bij Alu-Coating staan we je graag bij als partner in aluminium gevelbekleding, waarbij we steeds starten met een uitgetekend ontwerp in Autocad, zodat jijzelf en de architect of de eindklant een beeld krijgt van het resultaat van de gevel uitgewerkt met Mato.

We zorgen daarnaast voor een duidelijk overzicht van de profielen en het andere materiaal dat nodig is voor de volledige afwerking van de gevel. Heb je verder advies nodig over de plaatsing, of de afwerking met plaatwerk en aluminium dakgoten. Ook daarvoor zitten we graag rond de tafel. 

De voordelen van Mato voor architecten en bouwbedrijven

Kies je voor aluminium gevelbekleding dan kies je voor tal van voordelen. Als architect heb je er dus baat bij om je klanten kennis te laten maken met aluminium profielen waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. Bovendien kan je ook als bouwbedrijf rekenen op tal van voordelen wanneer je met Mato aluminium gevelbekleding aan de slag gaat.

Architecturale vrijheid 

De mogelijkheden zijn eindeloos en dat is waar het om draait. Met jouw ervaring in de sector weet je dat de specifieke wensen van klanten bij het bouwen van hun droomwoning ver kunnen gaan. Daar beantwoorden we graag aan:

Onze aluminium profielen zijn verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren dankzij de beschermende toplaag in poedercoating. Zie je meer de voordelen van houtlook voor het ontwerp van een woning? Combineer dan de voordelen van aluminium met de warmte van hout.

Daarnaast kunnen aluminium profielen verticaal of horizontaal  geplaatst worden, voor een strak en minimalistisch resultaat of juist als eyecatcher van het gebouw of de woning. 

Ten slotte heb je met aluminium profielen de mogelijkheid om deuren, ramen, stopcontacten en parlofoons naadloos in te werken in de gevelbekleding, voor een moderne touch. 

Wist je trouwens dat je Mato gevelbekleding ook binnenshuis kan gebruiken. Zo zagen we bijvoorbeeld al projecten waarbij een thuiskantoor aangekleed werd met aluminium profielen.

Eenvoudige plaatsing 

Mato aluminium profielen zijn eenvoudig te plaatsen. Ze worden vastgemaakt op een enkelvoudig of dubbelzijdig raster waardoor je je klanten kan verzekeren van voldoende ventilatie en een stevige constructie die bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Dankzij het eenvoudige kliksysteem kan je vrijheid op vlak van ontwerp combineren met eenvoudige plaatsing, met een volledig nieuwe uitstraling als resultaat. Mato biedt voor iedere klant wat wils. 

Gedetailleerde afwerking 

Als professionele plaatser of als architect wil je uiteraard dat je project bij klanten tot in de puntjes afgewerkt wordt. Dankzij hoekprofielen die verkrijgbaar zijn in exact dezelfde structuur en RAL-kleur als de gevelbekleding zelf, biedt je je klant de afwerking die hij of zij verwacht van een professional. Met Mato garanderen we immers een aantrekkelijk eindresultaat, precies zoals jij en je klant het voor ogen hadden.

Samen met mijn collega heb ik de Mato gevelbekleding aangebracht en ik kan zeggen dat het een zeer prettige ervaring was. De montage verliep uiterst soepel, dankzij de perfecte aansluiting van de basisprofielen en de doordachte constructie van het product. Alle aansluitingen zijn netjes afgewerkt, en in combinatie met het plooiwerk dat jullie geleverd hebben, ziet het er uiterst professioneel uit.

Interesse in een samenwerking met Alu-Coating? 

Uiteraard kies je niet zomaar voor een vaste partner, je wil zeker zijn dat je je klant het best mogelijke resultaat kan bieden in zijn of haar bouwproject. Kom gerust langs na afspraak zodat we vrijblijvend de mogelijkheden voor je aankomende projecten kunnen bekijken.