Aluminium gevelbekleding: de evolutie van vroeger tot… Mato.

Aluminium gevelbekleding is niets nieuw. Wat er bij Mato dan wel (ver)nieuw(end) aan is? De milieuvriendelijke productie, de mogelijkheden tot recyclage en… de nieuwe esthetische toepassingen, natuurlijk. Wij nemen je mee op een reis doorheen de tijd: van vroeger tot… Mato.

Van niet-recycleerbaar tot... Mato

Zoals we net al aanhaalden, is aluminium gevelbekleding zeker geen nieuwigheid. We weten wat het is, we kennen de voordelen en - uiteraard - de nadelen. Vervelend? Allesbehalve. Zo kon Mato tenslotte des te beter inspelen op het uit de weg ruimen van de bekende nadelen.

Het grootste pijnpunt van aluminium gevelbekleding is dan ook dat het moeilijk was om het materiaal te recycleren - wat zorgde voor een niet-milieuvriendelijk imago. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval: aluminium is vandaag tenslotte oneindig recycleerbaar, zonder enig kwaliteitsverlies. En dat is niet alles: de recyclage van aluminium vraagt slechts 5% van de energie die nodig is om aluminium from scratch te produceren. Geen wonder dat onze profielen voor minstens 80% uit gerecycleerd aluminium bestaan!

Daarnaast zijn onze aluminium profielen bijzonder goed bestand tegen weersomstandigheden, waardoor ze weinig onderhoud vragen. Dit betekent dat jouw aluminium gevelbekleding gemakkelijk 75 jaar kan meegaan, zonder te moeten vervangen. En ook daar wordt Moeder Natuur gelukkig van, natuurlijk!

Recycleerbaar.png

Van bedrijfsleven tot... Mato

Wanneer we terugkijken naar het prille begin van aluminium gevelbekleding, merken we op dat dit materiaal voornamelijk werd gebruikt op professionele bedrijfspanden. En vandaag? Vandaag zien we dat ook particulieren en masse beginnen warmlopen voor dit materiaal.

Het is dan ook op deze markt dat Mato zich (voornamelijk) richt: wij kwamen tenslotte met het eenvoudige systeem van profielen die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken zijn. Hierdoor creëren we een strak lijnenspel dat elk gebouw iets extra geeft. De implementatie van ons strak kliksysteem zorgt voor een totale make-over van elk gebouw. Of dat nu over kantoren - of gezinswoningen gaat.

Garagepoort.png

Van heel wat mogelijkheden tot… Mato

Aansluitend op het vorige puntje, gaan we verder met al die verschillende mogelijkheden die ons kliksysteem met zich meebrengt. We hebben al duurzaamheid. We hebben al de switch van bedrijfsleven naar particulier wonen. En nu? Meerdere mogelijkheden toevoegen, natuurlijk, zodat Mato gebruikt kan worden door iedereen - onafhankelijk van type woning, stijl of smaak.

Hiervoor grepen we terug naar onze jarenlange ervaring op gebied van poedercoaten van aluminium. Want die profielen, waarvan de tussenafstand trouwens variabel gekozen kan worden, die poedercoaten we in een RAL-kleur naar keuze. Daarnaast worden onze profielen, indien gevraagd, ook nog eens aangevuld met plooiwerk op maat.

Met andere woorden… met ons flexibel systeem zijn er ontzettend (misschien zelfs eindeloos?) veel mogelijkheden. Logisch; elke woning heeft zijn eigen karakter waarop ingespeeld moet worden. En da’s waar wij voor staan: esthetische meerwaarde bieden, precies hoe jij dat wil.

Mogelijkheden.png

Vragen over hoe Mato de aluminium gevelbekleding tot op een hoger niveau tilt?

Aarzel niet om ons te contacteren… of om op zoek te gaan naar je antwoorden in onze brochure. Of beide, natuurlijk! Wij staan klaar om je heel wat meer te vertellen over onze klikbare aluminium gevelbekleding waar we zo trots op zijn.

Tot snel?