De juiste gevelbekleding? Die biedt heel wat voordelen…

Nu, ja. Als je het aan ons vraagt… alleen maar voordelen, eigenlijk. Maar, het klopt. Misschien zijn we een beetje bevooroordeeld. Hoe dan ook, zal je er toch heel wat profijt uithalen. Waarom de juiste gevelbekleding dan juist wonderen zal doen - objectief bekeken? Wij lichten met veel plezier toe. Hier gaan we!

Isolatie? Da’s extreem belangrijk.

Niemand heeft baat bij een slecht geïsoleerde woning. In de zomer is het te warm, in de winter is het te koud - en dan spreken we nog niet over die vervelende energiefactuur op het einde van de rit.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de isolatie van je woning op te krikken. Kwalitatieve ramen en deuren zijn alvast een goed begin, maareuh… vergeet je die gevel niet? Want ook deze rakker zal ervoor zorgen dat jouw energieprestatie de hoogte inschiet. We plaatsen de gevelbekleding op een regelwerk, wat voor ventilatie zorgt, en bevestigen het geheel vervolgens tegen de isolatie. Zo krijgt de architect alle vrijheid bij het tekenen, zonder aan praktische waarde te verliezen.

Ook het milieu is er blij mee.

Wanneer het (ver)bouwen betreft, staat er één woord bovenaan je prioriteitenlijstje… duurzaam, duurzaam en… duurzaam. Je wil tenslotte tekenen voor een stevige gevelconstructie die tegen een stootje kan. En idealiter om weinig onderhoud vraagt.

Wel, wanneer je kiest voor aluminium, kan je zeker zijn van robuust materiaal dat jouw woning tegen allerlei weersomstandigheden beschermt. Bovendien is aluminium bestand tegen UV en vocht, roest of rot het niet én trekt het niet krom. En, ohja. Aluminium is daarbovenop ook nog eens oneindig recycleerbaar, en dit zonder kwaliteitsverlies.

Klinkt te goed om waar te zijn? Snappen we. Maar is het niet, hoor. Aluminium profielen zorgen er gewoon graag voor dat iedereen blij is. Of dat nu over het gebouw, jijzelf of over het milieu gaat.

En, ja… het oog wil ook wat, natuurlijk.

‘T is waar. Uiterlijk is niet alles. Maareuh… ‘t is wel een voordeel. En dat weten wij. Daarom hechten wij minstens evenveel aandacht aan esthetische prestatie als aan de praktische zaken. Het beste van beide werelden combineren, zeg maar.

En ook daar zit je bij ons goed. De Mato gevelbekleding oogt robuust en kwalitatief en geeft elk gebouw die zekere ‘je ne sais quoi’. De profielen zijn bovendien zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, wat zorgt voor een strak lijnenspel over het gehele gebouw.

Als kers op de gevel-taart, kan je bij ons terecht voor poederlak in alle mogelijke RAL-kleuren. Waarom? Omdat het mooi is, natuurlijk. En, ohja. Omdat het bijzonder duurzaam is, het weinig onderhoud vraagt, het uitstekend zijn kleur behoudt én het netjes tegen corrosie beschermt.

Meer weten over de voordelen van gevelbekleding? Contacteer ons!

Want, ja. Geheel toevallig, voldoet Mato’s gevelbekleding aan deze drie belangrijke eigenschappen. Om mee te beginnen, hé. Want onze aluminium gevelbekleding heeft tenslotte nog heel wat andere mooie karaktertrekken waarmee we kunnen uitpakken. Ontdek je deze liever in ‘t echt? Snappen we. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen - en dan nemen we je met veel liefde mee in de wereld van Mato. Tot snel?