Soorten gevelbekleding: hout, PVC of aluminium?

Gevelbekleding voor je woning selecteren doe je niet zomaar. Die bepaalt immers de uitstraling van je woning. Overhaaste beslissingen zijn dus geen goed idee. Welke materialen zijn er? En hoe maak je de juiste keuze? We geven een kort overzicht van verschillende soorten gevelbekleding zoals hout, PVC of aluminium, en hun kwaliteiten.

Hout

Houten gevelbekleding is een streling voor het oog. Bovendien is het dankzij goede thermische isolatie ook ecologisch. Toch zijn er enkele aandachtspunten die je niet over het hoofd mag zien. Tegenover andere gevelmaterialen zoals PVC en aluminium, vraagt een gevel uit hout het meeste onderhoud. Na verloop van tijd zal je een professionele opknapbeurt nodig hebben om te voorkomen dat het hout gaat barsten of vergrijzen. Die verkleuring van hout kan je helaas niet verhinderen. Wil je toch een houtlook, maar geen verkleuring? Ga dan voor aluminium profielen met houtlook. Je zal het verschil bijna niet opmerken!

PVC

PVC (kunststof) is een materiaal dat vaak gebruikt wordt in de bouwsector en heeft een aantal belangrijke voordelen. Voor het renoveren van je gevel is PVC bijvoorbeeld één van de betere keuzes. Het materiaal isoleert immers goed, is onderhoudsvriendelijk en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar PVC heeft ook zijn nadelen. Zo is kunststof minder stevig dan aluminium en hout, en minder bestand tegen krassen en barsten.

Aluminium 

Aluminium gevelbekleding is niet meer weg te denken uit het moderne straatbeeld. Dankzij de stevigheid van het materiaal, biedt aluminium enorm veel mogelijkheden op vlak van constructie. Nog een belangrijke voordeel is dat aluminium roestvrij is. Is je aluminium gevel toch aan vervanging toe? Weet dan dat beschadigde aluminium latten van Mato eenvoudig vervangen kunnen worden, zonder heel de gevel te moeten verwijderen. Bovendien heb je met aluminium profielen eindeloos veel mogelijkheden op vlak RAL-kleuren en verticale of horizontale profielen. Het is dus een onderhoudsvriendelijk materiaal met een zeer lange levensduur waar je jarenlang plezier van hebt!

Ben jij ook overtuigd van de kwaliteiten van aluminium? 

Neem contact op met ons en we bekijken samen de mogelijkheden.