Hoe aluminium onderhouden?

Aluminium heeft een waaier aan voordelen. Het onderhoudsgemak van het materiaal is er één van. Gemoffeld aluminium, zoals de gevelbekleding van Mato, is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan. Hoewel aluminium niet veel onderhoud vraagt, is het toch belangrijk om het materiaal op regelmatige basis schoon te maken. Zo blijf je de duurzaamheid van het materiaal garanderen.

Producten en schoonmaakmiddelen

Schoonmaken kan eenvoudigweg met lauw, zuiver water. Als je een schoonmaakmiddel wil gebruiken, gebruik dan een neutraal reinigingsmiddel met een pH-waarde tussen 6 en 8. Allesreinigers, ontvetters of schurende producten kun je maar beter vermijden. Als je een schoonmaakmiddel gebruikt, zorg er dan voor dat je achteraf overvloedig afspoelt met water zodat er geen zeepresten achterblijven.

Reinig het oppervlak met een zachte spons, borstel of microvezeldoek. Gebruik geen schuurpapier, staalwol, harde schuurborstels of andere krassende materialen.

Hoe vaak reinigen?

Het volstaat om je gevel twee keer per jaar ter reinigen. Woon je in een sterk verontreinigde omgeving, zoals de stad of in een industrieel gebied? Dan doe je er goed aan om je gevel minstens een viertal keer per jaar schoon te maken. Ook aan de kust kun je je gevel beter iets vaker reinigen. De zoutneerslag door de aanwezigheid van de zee kan immers de graad van aantasting vergroten. Daarom raden wij voor deze gebieden pre-anodisatie aan als voorbehandeling alvorens ze te voorzien van een poederlak.

Door je aluminium gevel regelmatig schoon te maken, voorkom je dat chemische stoffen op de beschermlaag inwerken. Je gevel zal zo nog jarenlang meegaan!

 

Ook genieten van de onderhoudsvoordelen van een aluminium gevel? 
Neem contact op