Waarop letten bij gevelrenovatie? Wij lichten toe.

Zodus. Je hebt beslist dat het tijd is om die gevel in een nieuw jasje te steken. Goed idee! Kiezen voor de juiste gevelbekleding brengt tenslotte heel wat voordelen met zich mee.

Denk maar aan het feit dat je woning er weer als nieuw zal uitzien, bijvoorbeeld. Of het feit dat je de waarde van je pand zal stijgen met zo’n gloednieuwe gevel. Of wat dacht je van betere isolatie én betere weerstand tegen de weersinvloeden? Dit, en veel meer, zullen de voordelen zijn die jij (letterlijk) in huis haalt wanneer je kiest voor een gevelrenovatie.

Maareuh… Waar moet je nog zoal rekening mee houden? Wij lichten toe!

Alles start bij een stevige basis.

Met andere woorden… settel niet voor snel-snel oplapwerk, maar zorg ervoor dat je renovatie gebaseerd is op een stevige ondergrond waar je (letterlijk én figuurlijk) op kan bouwen. Vraag na of het misschien nodig is om delen van de oude laag te laten afbranden of zelfs chemisch te laten verwijderen. Dit zal misschien ietsje meer tijd kosten, maar zal je heel wat kopzorgen (en geld) besparen over de jaren heen! Want, ja. Een sterke gevel? Die staat of valt bij z’n basis.

Kies voor kwaliteit - en bespaar op termijn.

Het klinkt vast logisch - en het is waarschijnlijk niet écht wat je wil horen… maar we zeggen het toch. Wanneer het gevelrenovatie betreft (net zoals bij élk type renovatie, trouwens), is het van het grootste belang om niet meteen naar de goedkoopste oplossing te grijpen. Denk na over de hoeveelheid jaren die je nog wil spenderen in je huisje. En kies vervolgens voor kwaliteit die (minstens) dezelfde hoeveelheid jaren meegaat. Geloof ons: je zal er geen spijt van hebben!

Ga op zoek naar een ervaren partner. Zoals Mato, bijvoorbeeld.

Je kàn er natuurlijk voor kiezen om zelf die gevel te renoveren. Maar weet je wat ook een goed idee is? Kiezen voor een expert die al tientallen jaren ervaring heeft. Wij bij Mato kennen tenslotte als geen ander alles van gevelrenovatie. Wat je wel - of net niét mag doen? Welke materialen het beste zijn voor jouw woning? Welke technieken je moet toepassen om tot een hoogstaand esthetisch design-gevel te komen? Wij weten het allemaal. Beloofd.

Aarzel daarom niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag!

Wil jij nog wat bijkomende informatie over de zaken waar je rekening mee moet houden bij een professionele gevelrenovatie? Laat dan zeker iets weten. Wij staan je graag bij!