Aluminium: alle voordelen op een rijtje

Aluminium gevelbekleding was jarenlang enkel te zien op gevels van bedrijfspanden. Tegenwoordig is de toepassing meer en meer te zien in het straatbeeld. Hoe dat komt? Aluminium heeft een aantal belangrijke voordelen. Hieronder vind je de belangrijkste pluspunten.

Robuust 

Aluminium is robuust, dat zorgt ervoor dat je er stevige gevelconstructies mee kunt bouwen. De sterkte van het materiaal beschermt je woning of gebouw tegen alle weersomstandigheden. Van hagelbui tot sneeuwstorm, aluminium zorgt voor een optimale bescherming. Is er toch een aluminium profiel beschadigd? Die kan in een mum van tijd vervangen worden, zonder dat je daarvoor de hele gevel moet verwijderen.

Lichtgewicht

Hoewel stevige materialen vaak ook heel wat gewicht met zich meebrengen, is aluminium een licht materiaal. Een groot voordeel, want op die manier kan de gevelbekleding eenvoudig geplaatst worden en beperkt die de belasting van de gevel tot een minimum. Wist je dat het gewicht van aluminium ongeveer een derde van dat van staal bedraagt? 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een belangrijke eigenschap van aluminium is dat het niet gaat roesten, het is dus een zeer duurzaam materiaal met een lange levensduur. Een goed onderhouden gevel uit aluminium kan gemakkelijk 75 jaar meegaan. Je hele leven lang kan je genieten van een tijdloze gevel, zonder dat die je op kosten zal jagen. Als je kiest voor aluminium, dan kies je ook voor een milieuvriendelijke oplossing. Aluminium is immers 100 % recycleerbaar en de recyclage van het materiaal kost weinig energie. Een ecologische oplossing dus voor wie denkt aan het milieu.

Een waaier aan mogelijkheden

Steeds meer particulieren kiezen voor een woning met aluminium gevelbekleding, want vandaag zijn de mogelijkheden eindeloos (LINK BLOG VERANDA). De verschillende reliëfconstructies geven een eigentijdse en moderne toets aan elke woning. Of je er nu voor kiest om een volledige gevel te bekleden of slechts enkele accenten aan te brengen, met aluminium zit je goed. Ook op vlak van kleur zal aluminium niet teleurstellen: elke RAL-kleur is mogelijk.

Onderhoud

Aluminium heeft weinig onderhoud nodig. Je kunt met andere woorden erg lang van de gevelbekleding genieten, zonder dat je daarvoor een uitgebreid onderhoud moet (laten) uitvoeren. Daardoor bespaar je uiteraard ook aardig wat geld uit. Het volstaat om een gevel uit aluminium heel af en toe schoon te maken, zo blijf je de kwaliteit garanderen en zul je er nog jarenlang van genieten. Tip: schoonmaken kan eenvoudigweg met zuiver water.

aluminium-voordelen